Dorty na zakázku

Celé dorty na zakázku děláme v různých variantách tvarů, chutí, stylů zdobení atd. Je jen na Vás, co preferujete. Protože nás nebaví dělat stále totéž, účastníme se různých workshopů jak online tak fyzických, sledujeme tvorbu cukrářů po celém světě a snažíme se posouvat v našem řemesle dál.  Tzn. pokud nenajdete Váš vysněný dort v naší nabídce, zkuste nás oslovit a uvidíme, zda se nové výzvy ujmeme nebo ne 🙂

korpusy

Základem dortů je korpus. Korpusy máme nadýchané, měkoučké bez kypřícího prášku. Objem je zajištěn dlouhým šleháním. Korpusy umíme i v bezlepkové variantě. Při kompletaci dortu korpus zvlhčujeme malinovým, citronovým nebo rybízovým pyré. Průměr korpusu pečeme od 15cm do 30cm. 

varianty korpusů
  • světlý piškot
  • kakaový piškot
  • ořechový piškot
  • andělský piškot (bílkovo-pudinkové těsto, používá se na andělský dort, bezlepkový)

krémy

Co se týká krémů nejčastěji používáme odlehčený krém složený z  tvarohu, šlehačky a mascarpone. Podle požadavku přidáváme další ingredience, které mění chutě. Krémy se dají  obarvit širokou škálou barev. Často také krém uvnitř prokládáme nějakým svěžím ovocem např. malinami, hroznovým vínem, borůvkami nebo rybízem. Pokud se na povrch používá nějaká speciální technika a je třeba použít např. máslového krému, který je hutnější, stále je možnost uvnitř mít odlehčené mascarpone v jakékoliv příchuti.

varianty krémů
  • světlý mascarpone krém (mascarpone, tvaroh, šlehačka)
  • karamelový mascarpone krém
  • čokoládový mascarpone krém
  • vanilkový mascarpone krém
  • citronový mascarpone krém
  • ořechový mascarpone krém
  • tvarohový krém
  • korejský máslový krém (carving a květinkové zdobení)
  • čokoládovo-máslový krém (ganage)

techniky zdobení

Zdobení dortu řešíme podle přání klienta. Používáme čokoládky, ovoce, kytičky, minilahvičky alkoholu, čokoládové penízky, ořechy, sušenky atd. Pro děti nejčastěji ručně malujeme na fondan různé postavy z pohádek, zvířátka, auta, jména, čísla atd. 

používané techniky zdobení
  • Hladký plný nebo polonahý obmaz krémem (lze mít barevný)
  • Velvet povrch (stříkaný pistolí složený z kakaového másla a čokolády)
  • Carving neboli vyřezávání do krému
  • Korejské zdobení, špachtlování nebo květinkové zdobení
  • Celo nebo částečně potažený dort fondánem („marcipánem“)
  • Stékaná ganage neboli stékance
pro náročnější klienty
  • Tříbarevný carving –  tj. prořezávání třech vrstev různě barevného krému tzn. dort je plastický dovnitř. 
  • Korejské zdobení – nejčastěji květiny z krému
  • Čpachtlování – květiny popř. abstraktní 3D vzory
  • Velvet povrch – povrch pevný a zároveň křehký, svým vzhledem připomínající jemnou krupičkovou omítku v různých barvách i postupném přechodu jedné barvy do druhé tzv. stínování.